Narancsos, töltött keksz recept

Narancsos, töltött keksz recept

Elkészítés módja

A narancsot csapvíz alatt jól megmossuk, átsikáljuk. A vajat a porcukorral elektromos keverőgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és kifacsart... Tovább »

Narancsos, töltött keksz recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Rozé - édes

Rozé - édes

Igazi ritkaság

- A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a:http://vargabor.hu/boraink/osszes-bor/1 linkre kattintva.
 

Narancsos, töltött keksz recept - 3 hozzászólás

 1. t.variam
  t.variam #9676 2014. 12. 21. 09:24 Válasz

  Rendben, nekem így is tetszik, egyszerűen eszembe jutott róla a dió. Ha nem jó egy recept, nem jut eszembe róla semmi.

 2. Vassné Edit
  Vassné Edit #9675 2014. 12. 19. 17:15 Válasz

  Igazán nem gondoltam rá,hogy diót is tegyek a tésztájába kedves t.variam.
  Van sok beküldött linzerem ,amiben dió is van.
  Ez a sütemény így az eredeti.

 3. t.variam
  t.variam #9673 2014. 12. 19. 15:37 Válasz

  Ebbe a tésztába nagyon menne egy kis dió, nem gondolod?

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *