Vadas marhaszelet szalvétagombóccal recept

Vadas marhaszelet szalvétagombóccal recept

Elkészítés módja

A szalonnát, a hagymát és a zöldségeket kockázzuk fel. Tegyük tálba a húst és szórjuk rá, a borókabogyót, a borsot és a babért. Keverjük össze az ecetet, olajat, fehérbort 2 dl vízzel és locsoljuk... Tovább »

Vadas marhaszelet szalvétagombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Talán bonyolultnak tűnik, de aki elkészíti az nem fog csalódni!

Borajánló

Aranymetszés Cabernet Sauvignon - száraz

Aranymetszés Cabernet Sauvignon - száraz

füstös, lekváros jelleg, bársonyos savak

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Cabernet Sauvignonnál talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érettség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. Szeretnénk ezzel a borral bebizonyítani, hogy a Badacsonyi borvidéken nem csak fehér borokkal lehet csúcsminőséget elérni. Az ásványi anyagokban gazdag talaj és a tó klíma-kiegyenlítő hatása a vörösborok minőségére is kedvezően hat. Színe - ahogy ettől a fajtától elvárható - mélyvörös, illata és íze pedig először enyhe animális jelleget mutat, igazolva nevében a francia „sauvage”, azaz „vad” szótő jogos használatát. A tizenkét hónapos kishordós (barrique), majd az ezt követő palackos érlelés eredményeként a bort enyhe füstösséggel kevert gyümölcsös, lekváros érzetek dominálják a bársonyosra szelídült savgerinc felett. Az ízek utolsó felvonásaként az utóízben a tannin válik uralkodóvá, és zárja hosszan elnyúlóan az előadást. Fogyasztását szobahőmérsékleten, nemes, ízekben gazdag ételekhez ajánlom. Én magam késő éjszakába nyúlóan, 70%-os feketecsokoládé kíséretében szeretem kóstolgatni. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Vadas marhaszelet szalvétagombóccal recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9534 2014. 09. 04. 21:15 Válasz

    Nagyon-nagyon guszta!
    Gratulálok,nagyon ügyes vagy Zsuzsa!

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *