Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal recept

Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal recept

Elkészítés módja

Az olajat egy nagy fazékban felhevítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát rádobjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkeaprólékot megfelelő nagyságúra vagdaljuk és a hagymára... Tovább »

Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Rengeteg változata van a tárkonnyal ízesített raguleveseknek. Nálunk nagy sikere van mindegyik változatnak. Főleg a vegyes zöldséggel készült és gombócos változatoknak. A közelmúltban kipróbáltam számos változatát, hiszen a kertemben évek óta terem ebből a csodás évelős fűszernövényből. Érdemes a vajbabot is felhasználni a levesben, hiszen jól passzol a tárkony hozzá. Sokan azt gondolják csak a borsó kötelező a levesbe, de tévednek. Bármilyen zöldséggel készíthető, és finom ízletes lesz a levesünk mindegyiktől. Most ezt a változatot hoztam, érdemes kipróbálni.

Borajánló

Gyöngyöző Illatos Fehér - száraz

Gyöngyöző Illatos Fehér - száraz

a borászok üdítője

Üdv! Bocsánat a szokatlan megszólításért „Kedves Vásárlónk”, de ehhez a borhoz elkél egy kis lazaság. Nekünk bortermelőknek jó látni, mikor a fogyasztók kóstolásában a tudatosság társul a lelki emelkedettséggel, és a „boretikett” ismeretével. A gyöngyözőbornál azonban nyugodtan elengedhetjük egy kicsit magunkat. Itt nem kell dugót húzni, illatolni, gondosan poharat választani, azt jól tartani. Ha tudunk valakinek koccintás közben a szemébe nézni, az itt sem árt, de egyedül is élvezhetjük a bor játékosságát. Mert ez a lényeg. A Gyöngyöző a gyümölcsre jellemző illatoknak és ízeknek szénsav által felfokozott játéka, ahogy a fiaim mondják a borászok üdítője. De tágítsuk a kört, legyen a gyöngyözőbor a borivók üdítője. A játékban persze nem ismerünk tréfát. A gyöngyözőbor nem véletlenül korunk gyermeke, megszületéséhez a borkészítés legutóbbi években elért szakmai színvonalára volt szükség. Fogyasztásakor szakítsunk a hagyományokkal, egyszerűen csak élvezzük amit a bor nyújtani tud nekünk! 5 Cº-ra hűtve ajánljuk! Szén-dioxid hozzáadásával készült. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *