Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recept

Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recept

Elkészítés módja

A szarvascombot megtisztítjuk, a hártyát levágjuk róla, majd jól megsózzuk. Hat napra közönséges vizes, vagy vörösboros pácba tesszük. Először a borsot és a babérlevelet kőmozsárban összetörjük,... Tovább »

Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recepthez fűződő történet, jótanács

Mint a képen látható a szarvas medaillonhoz készítettem egy kis tormás-tejszínes krémet is.

Borajánló

Egri Bikavér - száraz

Egri Bikavér - száraz

színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál,
kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyosság, jó „itatúvá” teszi a bort

Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik. Családunk mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérünk jelentős részben saját szőlőnkből készül. Fő alkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt. A bikavér az a borunk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez. Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik. A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségünk nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyosság, jó „itatúvá” teszi a bort. Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18°C-on ajánljuk. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *