Szaracén szelet (olasz hajdina torta) recept

Szaracén szelet (olasz hajdina torta) recept

Elkészítés módja

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Vajazzuk ki a kerek tortaformánkat és szórjuk meg liszttel. Tegyük a vajat egy nagy üvegtálba, majd keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojássárgáját (egyenként) és egy... Tovább »

Szaracén szelet (olasz hajdina torta) recepthez fűződő történet, jótanács

A Garda tó mellett ettem ezt az olasz hajdinaliszttel készült tortát (Crostata di grano saraceno-saraceno jelentése hajdina). Annyira ízlett, hogy később olasz barátnőmtől, Valentinától elkértem a receptjét. Szerencsém volt, mert a férjének egy jól menő vendéglője van Pontremoliban, ahol desszertként gyakran ezt szolgálják fel. A recept titka a kétféle lisztben van. Annyira pehely könnyű lesz tőlük a torta, hogy akár 2 szeletet is meg lehet enni belőle lelkifurdalás nélkül.

Borajánló

Gyöngyöző Rozé - száraz

Gyöngyöző Rozé - száraz

a borászok üdítője

Üdv! Bocsánat a szokatlan megszólításért „Kedves Vásárlónk”, de ehhez a borhoz elkél egy kis lazaság. Nekünk bortermelőknek jó látni, mikor a fogyasztók kóstolásában a tudatosság társul a lelki emelkedettséggel, és a „boretikett” ismeretével. A gyöngyözőbornál azonban nyugodtan elengedhetjük egy kicsit magunkat. Itt nem kell dugót húzni, illatolni, gondosan poharat választani, azt jól tartani. Ha tudunk valakinek koccintás közben a szemébe nézni, az itt sem árt, de egyedül is élvezhetjük a bor játékosságát. Mert ez a lényeg. A Gyöngyöző a gyümölcsre jellemző illatoknak és ízeknek szénsav által felfokozott játéka, ahogy a fiaim mondják a borászok üdítője. De tágítsuk a kört, legyen a gyöngyözőbor a borivók üdítője. A játékban persze nem ismerünk tréfát. A gyöngyözőbor nem véletlenül korunk gyermeke, megszületéséhez a borkészítés legutóbbi években elért szakmai színvonalára volt szükség. Fogyasztásakor szakítsunk a hagyományokkal, egyszerűen csak élvezzük amit a bor nyújtani tud nekünk! 5 Cº-ra hűtve ajánljuk! Szén-dioxid hozzáadásával készült. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Szaracén szelet (olasz hajdina torta) recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *