Sárgabarackos-kókuszos szelet recept

Sárgabarackos-kókuszos szelet recept

Elkészítés módja

A tészta hozzávalóit összegyúrom és kinyújtom 1cm vastagra és sütőpapíros sütőlapra teszem. A sárgabarackokat megmosom, szárazra törlöm, félbevágom és a tészta tetejére rakom. A tojásfehérjét a... Tovább »

Sárgabarackos-kókuszos szelet recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Késői Szüret - édes

Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Késői Szüret - édes

fanyar badacsonyi ásványos ízek, a maradék cukor mézes
édességével és aszalt gyümölcsös felhangokkal

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben  a teljes harmóniát jelenti. A Badacsonyi Olaszrizlingnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. A késői szüretelés következtében egyrészt a cukor, a sav, az ízek és illatok koncentrálódnak, másrészt a novemberi hajnalok hidege különleges, csak ezen a hőmérsékleten kialakuló új ízeket hoz létre. Az Olaszrizling a késői szüretelésű borok klasszikus alapanyaga a Badacsonyi borvidéken. Bogyói jól tűrik a késő őszi időjárás viszontagságait és a töppedést, nem utolsó sorban pedig a  legérdekesebb ízkombinációkat mindig az Olaszrizling adja. A fajtára jellemző bonyolult ízérzet, amelyben a keserű mandula a legkönnyebben felismerhető, érdekesen párosul a jellegzetes fanyar badacsonyi minerális ízekkel, a maradék cukor mézes édességével, késői szüretelésű borokra jellemző aszalt gyümölcsös érzetekkel. Fogyasztását elsősorban édességekhez és zsíros, nehéz ételekhez 16 °C-ra hűtve ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Sárgabarackos-kókuszos szelet recept - 2 hozzászólás

 1. manócska
  manócska #9372 2014. 06. 30. 18:33 Válasz

  Nagyon szép:)

 2. zsuzsa56
  zsuzsa56 #9359 2014. 06. 28. 17:54 Válasz

  Csodás ízkombináció,igazán remek sütemény!

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *