Sajtos perec recept

Sajtos perec recept

Elkészítés módja

A tésztát jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A pereceket tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Pirospaprikát is rászórhatunk, még finomabb lesz. Aztán be a... Tovább »

Sajtos perec recepthez fűződő történet, jótanács

Szárazon tárolva sokáig friss marad. Ha nincs otthon perec-forma, simán rúd formára is lehet vágni, ebben az esetben az egész tésztát kinyújtva kell megkenni tojással, megszórni piros paprikával és reszelt sajttal, majd forró késsel vágni, hogy ne húzódjon a tészta.

Borajánló

Irsai - száraz

Irsai - száraz

az illatos borok királya

Az Irsai az illatos borok királya Magyarországon és talán az egész világon. Illatintenzitásban verhetetlen, és primőrborként elkészítve illatminőségben, eleganciában is kiváló. Összességében olyan különleges, összetéveszthetetlen élményt nyújt, ami különösen fontos napjaink egyre bővülő borválasztékában. Talán ez okozza, hogy rövid időn belül belföldön és külföldön egyaránt az egyik legismertebb magyar borfajtává vált. Színe zöldessárga, illata muskotályos, virágos jellegű, és kitöltés után a szomszédos teremben is érezhető. Íze a szőlős-gyümölcsös jelleg mellett egyedi fajtakarakterű, vidám, üde hangulatát az erjedésből megmaradt szénsav teszi teljessé. Fogyasztását 14°C-on elsősorban salátákhoz, fűszeres levesekhez és szárnyas húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Sajtos perec recept - 4 hozzászólás

 1. kgizus
  kgizus #601 2013. 02. 23. 21:33 Válasz

  Nagyon guszta kis perececskék!! Nekem is megvan ez a recept és nagyon szeretjük. Langyosan nem lehet abbahagyni olyan finom.

 2. Vassné Edit
  Vassné Edit #513 2013. 02. 22. 19:06 Válasz

  Nagyon szépek!

 3. nragnes
  nragnes #499 2013. 02. 22. 13:19 Válasz

  Akkor egyszerű a megoldás: mindkettőt meg kell sütni. Az egyiket reggelire, a másikat meg az esti sör mellé :)

 4. karperec
  karperec #494 2013. 02. 22. 12:51 Válasz

  Nahát! Nem tudok választani a sajtos sonkás, meg eközött! :)

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *