Portóiban párolt gyöngytyúk rozmaringos burgonyával, cranberry lekvárral recept

Portóiban párolt gyöngytyúk rozmaringos burgonyával, cranberry lekvárral recept

Elkészítés módja

Forrósítsuk fel a vajat, vagy olajat egy lábosban és pirítsuk meg rajta a mellfiléket kb. 3-3 perc alatt mindkét oldalukon. Dobjuk mellé a babérlevelet, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát,... Tovább »

Portóiban párolt gyöngytyúk rozmaringos burgonyával, cranberry lekvárral recepthez fűződő történet, jótanács

Ezt tálaltam december 25-én a családomnak.

Borajánló

Csendes Rozé - száraz

Csendes Rozé - száraz

friss szőlőízek, epres, málnás érzetek, szénsav nélkül

A kilencvenes években vált bizonyossá, hogy a fehér bor több száz éves divatját a vörös bor váltja fel. Szerencsésnek tartottam ekkor magam, hogy egy ilyen tradicionális területen, pont az én életemben következik be egy trendforduló és íme, csak két évtizednek kellett elmúlnia és kitört a “rózsaszín forradalom”, ami nemcsak a rozé előretörését, hanem borfogyasztási szokásaink megváltozását is jelenti. Egyre több újbort iszunk, amelyek gyümölcsösek, alacsony alkohol-tartalmúak és erjedésből visszamaradt szén-dioxidot tartalmaznak. Hidegebben isszuk a bort, többet fröccsözünk így egyre több a buborék a borban. A sok buborék azonban nem mindenkinek tetszik. Csendes rozénkkal nekik szeretnénk kedveskedni. A bor illatában és ízében is az epres málnás érzetek dominálnak, a gyümölcsös hatást fokozza a korty selymessége. Salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz ez a legjobb választás. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.

Portóiban párolt gyöngytyúk rozmaringos burgonyával, cranberry lekvárral recept - 2 hozzászólás

 1. spajzgirl
  spajzgirl #10001 2017. 01. 12. 13:44 Válasz a #9994. hozzászólásra Válasz

  Kedves Zsuzsa!
  A gyöngytyúk Belgiumban olyan hétköznapi dolog, mint otthon a csirke. Így akárhányszor ott vagyok kipróbálok egy-egy jól bevált receptet, a piacokon is árulnak grillezett gyöngytyúkot. De szerintem csirkéből ugyanolyan finom ez az étel, mint gyöngytyúkból! Ami meglepően ízletes az az endívia a portói borral! Köszönöm, hogy lájkoltad!

 2. zsuzsa56
  zsuzsa56 #9994 2017. 01. 10. 16:11 Válasz

  Szia! Gyerekkoromban ettem utoljára gyömgytyúkot. Most már luxusnak számít nálunk ez is.Nagyon finom lehet,már az ízére nem emlékszem.

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *