Pihe-puha almás pite recept

Pihe-puha almás pite recept

Elkészítés módja

Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal együtt és megpároljuk. Amint elkészült kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport. Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, alaposan kidolgozzuk, végül két részre osztjuk. A tepsit szilikonos papírral kibéleljük. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten. Ezután felvert tojással lekenjük és villával megszurkáljuk itt-ott. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Pihe-puha almás pite recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling  Késői Szüret - édes

Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Késői Szüret - édes

fanyar badacsonyi ásványos ízek, a maradék cukor mézes
édességével és aszalt gyümölcsös felhangokkal

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben  a teljes harmóniát jelenti. A Badacsonyi Olaszrizlingnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. A késői szüretelés következtében egyrészt a cukor, a sav, az ízek és illatok koncentrálódnak, másrészt a novemberi hajnalok hidege különleges, csak ezen a hőmérsékleten kialakuló új ízeket hoz létre. Az Olaszrizling a késői szüretelésű borok klasszikus alapanyaga a Badacsonyi borvidéken. Bogyói jól tűrik a késő őszi időjárás viszontagságait és a töppedést, nem utolsó sorban pedig a  legérdekesebb ízkombinációkat mindig az Olaszrizling adja. A fajtára jellemző bonyolult ízérzet, amelyben a keserű mandula a legkönnyebben felismerhető, érdekesen párosul a jellegzetes fanyar badacsonyi minerális ízekkel, a maradék cukor mézes édességével, késői szüretelésű borokra jellemző aszalt gyümölcsös érzetekkel. Fogyasztását elsősorban édességekhez és zsíros, nehéz ételekhez 16 °C-ra hűtve ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Pihe-puha almás pite recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *