Olasz laskagomba recept

Olasz laskagomba recept

Elkészítés módja

A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, majd alaposan megmossuk. Egy serpenyőben, kevés olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát és megszórjuk a kakukkfűvel. Ezután kb.... Tovább »

Olasz laskagomba recepthez fűződő történet, jótanács

A laskagomba fehérjében gazdag, szénhidráttartalma magas. Zsírokban szegény, antioxidánsokban meg egyenesen dúskál. Hiányzik belőle a koleszterin, az A- és C-vitamin mellett, számottevő forrása a B-vitamin komplex egyes tagjainak (B2, B3, B5) és a D2-vitaminnak. Ami érdekes, hogy a laskagombát elsőként Németországban kezdték termeszteni az I. világháború idején magas rosttartalma és az előbb elmondottak miatt. A laskagomba az osztriga gombához hasonlóan az egész világon népszerű (és mindenhol ugyanúgy szalmán termesztik). Leggyakrabban a japán, koreai és kínai konyha alkalmazza állítólagos rákmegelőző tulajdonsága miatt. Magában, levesben, laskagombával töltött ételekben, ropogósra sütve szója szósszal készítik legtöbbször. Jellegzetes aromája miatt az ázsiai konyhában sűrített szószt is készítenek belőle a halszószhoz hasonlóan Keserű-édes aromája egyébként hasonlít a mandulához, az illata meg egy kicsit az ánizshoz is. Legjobb, ha fiatal, friss gombából főzzük a kiválasztott ételt; mert ahogy a gomba öregszik, úgy válik rugóssá és az íze kellemetlen, keserű lesz A laskagomba a világon talán a legnépszerűbb az indiai Keralában, de a csehek és a szlovákok is kedvelik levesként vagy ragut készítenek belőle.

Borajánló

Chardonnay - száraz

Chardonnay - száraz

citrusos ízvilág, birsalmás érzetek

A Chardonnay (ejtsd: „sárdoné”) a világ legismertebb és legelismertebb fehér bora, a nagy borpiacok többségében vezeti az értékesítési statisztikákat, és különleges összetett illatával és ízeivel uralja a borversenyeket. Egyedül hazánkban nem sikerült azt az ismertséget és elismertséget elérnie, ami méltó a fajta kiváló adottságaihoz. Mivel a hagyományok ez esetben nem kötötték meg a kezünket, úgynevezett „zöld borként” készítettük el Balatoni Chardonnay-nkat, amiben a fajta elsődleges karaktere kapja a hangsúlyt, a terület és az érlelés háttérbe szorul. Színe világos zöldessárga, illatában és ízében a citrusok körtés, birsalmás érzetekkel párosulnak, a fajtára jellemző élénk savakat az erjedésből visszamaradt szén-dioxid még jobban kiemeli. Fogyasztását salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz és főleg halételekhez 14 oC-os hőmérsékleten ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Olasz laskagomba recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *