Natúr sertésszelet paradicsommártással, burgonyapürével recept

Natúr sertésszelet paradicsommártással, burgonyapürével recept

Elkészítés módja

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben a húsokat egy evőkanál zsíron, 1-2 dl vizet és a zúzott fokhagymát hozzáadva, fedő alatt puhára sütöttem. A vízveszteséget sütés... Tovább »

Natúr sertésszelet paradicsommártással, burgonyapürével recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Szemelt Rizling - száraz

Szemelt Rizling - száraz

keserű mandulás, ásványos jelleg

Valamivel több, mint 1 kiló szőlőből készül egy palack bor. A kisfürtű, kisszemű rizlingekből 13 – 15 fürtre, 700 - 800 szemre van szükség, hogy 7,5 deci bort kapjunk. A szemelt rizlingnél ezt a mennyiséget szemenként, egyesével válogattuk a fürtökről. Ez a legköltségesebb szelekció, amit a szőlőalapanyag magas színvonaláért megtehetünk. A legszebben beérett szemek kiválogatásával még a 2010-es év hideg, csapadékos évjáratában is sikerült olyan bort készíteni, amiben érezzük a balatoni nap melegét, a tanúhegyek lankáinak ásványos, sós jellegét. Színe zöldessárga, illata elegáns, a magas alkoholtartalom jól ellensúlyoz a nagy testtel, a fajtára és a területre egyaránt jellemző keserű mandulás, ásványos jelleg uralja a hosszan lecsengő utóízt. Fogyasztását 14-16 oC–ra hűtve tartalmas levesekhez, szárnyasból készült sültekhez, pörköltökhöz ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Natúr sertésszelet paradicsommártással, burgonyapürével recept - 1 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #9829 2015. 09. 15. 21:31 Válasz

    Annyira jól néz ki a paradicsom szósz!

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *