Marcipános, mákos kocka recept

Marcipános, mákos kocka recept

Elkészítés módja

Az egész tojásokat együtt verjük 10-12 percig a cukorral, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A kapott masszából két vékony tésztalapot sütünk egy 22×32 cm-es tepsiben. A mákos tésztát ugyanígy készítjük el és egy tésztalapot sütünk belőle melyet, ha kihűlt, kisebb kockákra felvágunk. Ezután összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal. Az egyik piskótalapot tálcára tesszük és a tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk, elsimítjuk, végül lefedjük a másik piskótalappal. A vajat a cukorral, rummal habosra keverjük és a piskótalap tetejére kenjük. A marcipánt két fólia között kinyújtjuk, majd ha kellő a vastagsága, a felső fóliát levesszük róla és a krémre fordítjuk. Tetszőlegesen színezett marcipánfigurákkal díszítjük.

Marcipános, mákos kocka recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát Késői Szüret - édes

Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát Késői Szüret - édes

őszibarackos illat, ásványos ízek

A töppedt szőlőből készült Badacsonyi Szürkebarát a klasszikusok klasszikusa, az utolsó száz év leghíresebb badacsonyi fajtájának a legnemesebb, a borvidékre legjellemzőbb megvalósulása. A szőlőt klasszikus, nagy minőséget adó területen, de egy vadonatúj módszerrel termeltük. Ennek lényege, hogy a szőlő teljes érésében elvágjuk a szálvesszőket, így megszűnik a kapcsolat a fürt és a gyökérzet között, tehát nincs lehetősége a növénynek a tápanyag-visszaszívásra. Így a szőlő ízvilágában megmarad a teljes érésidőszakában, csak az ízek intenzitása fokozódik. Talán az új módszernek köszönhető, hogy a bor rendkívüli módon fajtajelleges maradt, szemben a korábbi késői szüretelésű borainkkal, amelyek jobban hasonlítottak egymásra, mint saját normál érésű borfajtájukra. Színe szalmasárga, illata a rózsa, az őszibarack és a szőlővirág üde elegye, íze hihetetlen friss és egyszerű, szőlőre és sárgabaracklekvárra emlékeztet. Fogyasztását 16-18 °C-on olyan ételkülönlegességekhez ajánlom, ahol az alapanyagok fűszerek nélküli, eredeti ízei dominálnak. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.

Marcipános, mákos kocka recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *