Mandulatejes palacsinta, borsó és spenóttöltelékkel, feta sajttal recept

Mandulatejes palacsinta, borsó és spenóttöltelékkel, feta sajttal recept

Elkészítés módja

Készítsük el a palacsintát úgy, hogy a mandulatejes-liszthez adjuk hozzá a spenótot is. Süssük ki, mindkét oldalán 1-2 percig, kevés olaj hozzáadásával. Forrósítsuk fel a vajat, dobjuk bele a fokhagymát, (finomra vágva, vagy lereszelve) meg a gyömbért, (szintén lereszelve), majd ugyanebben a vajban pároljuk meg a borsót és a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítsuk, (elhagyható), szórjuk meg köménnyel, és az indiai garam masalával, (elhagyható). Kevés vízzel öntsük fel, amit a végén elpárologtatunk róla. Morzsoljunk feta sajtot a borsós-spenót tetejére és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel. A szenzációsan lágy mandulatejes palacsintát ezzel a töltelékkel tálaljuk!

Mandulatejes palacsinta, borsó és spenóttöltelékkel, feta sajttal recepthez fűződő történet, jótanács

A mandulatejes palacsinta szenzációsan könnyű volt, de mégis jól átsült.

Borajánló

Gyöngyöző Illatos Fehér - száraz

Gyöngyöző Illatos Fehér - száraz

a borászok üdítője

Üdv! Bocsánat a szokatlan megszólításért „Kedves Vásárlónk”, de ehhez a borhoz elkél egy kis lazaság. Nekünk bortermelőknek jó látni, mikor a fogyasztók kóstolásában a tudatosság társul a lelki emelkedettséggel, és a „boretikett” ismeretével. A gyöngyözőbornál azonban nyugodtan elengedhetjük egy kicsit magunkat. Itt nem kell dugót húzni, illatolni, gondosan poharat választani, azt jól tartani. Ha tudunk valakinek koccintás közben a szemébe nézni, az itt sem árt, de egyedül is élvezhetjük a bor játékosságát. Mert ez a lényeg. A Gyöngyöző a gyümölcsre jellemző illatoknak és ízeknek szénsav által felfokozott játéka, ahogy a fiaim mondják a borászok üdítője. De tágítsuk a kört, legyen a gyöngyözőbor a borivók üdítője. A játékban persze nem ismerünk tréfát. A gyöngyözőbor nem véletlenül korunk gyermeke, megszületéséhez a borkészítés legutóbbi években elért szakmai színvonalára volt szükség. Fogyasztásakor szakítsunk a hagyományokkal, egyszerűen csak élvezzük amit a bor nyújtani tud nekünk! 5 Cº-ra hűtve ajánljuk! Szén-dioxid hozzáadásával készült. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Mandulatejes palacsinta, borsó és spenóttöltelékkel, feta sajttal recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *