Linzertorta recept

Linzertorta recept

Elkészítés módja

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrok, amit három részre osztok és egyesével vékonyra kinyújtok. Egy közepes tortakarikát ráhelyezek mindegyik lapra, körbevágom őket. Sütőpapiros sütőlapon,... Tovább »

Linzertorta recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát  - édes

Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát - édes

őszibarackos illat, ásványos ízek

Gazdag ember szőlője, mondták a régi öregek, mert a Szürkebarát apró fürtöket hoz, és ezért kevesebbet terem. Kékszőlő, mondják a turisták a tőkék között sétálva, mert a badacsonyi meredek, napsütötte dombokon a szőlőszemek már nem is a nevének megfelelően beszürkülnek, hanem szinte megfeketednek. Aztán, hogy az ügyetlen vagy peches borász mit mond, amikor a sötét héjból kiáramló színanyag rozé színű bort csinál a Szürkebarátból, azt már nem merem ideírni. De vannak évjáratok, amikor minden sikerül, sőt csodálatosan sikerül, és ilyenkor visszaigazolódik és értelmet nyer minden gond és költség. Ilyen volt a 2008-as évjárat, amikor a sok csapadék és ennek ellenére meleg, napos idő rendkívüli módon kedvezett a szőlő aromafejlődésének. Színe, mint a nagytestű badacsonyi boroké aranysárga, illata virágokat és friss őszibarackot idéz, ízében tovább vonul a gyümölcsös, őszibarackos jelleg, a nagy testben szinte észrevétlen marad a magas alkoholtartalom, az utóízben az ásványos fanyarságot szépen váltja és hosszan tartja az erőteljes savszerkezetet. Fogyasztását 16 °C-on fűszeres levesekhez, ízgazdag szárnyasételekhez ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Linzertorta recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *