Kenyérben sült csülök recept

Kenyérben sült csülök recept

Elkészítés módja

1. A csülköt a főzés előtti estén hideg vízbe áztatjuk. Másnap annyi friss vízben, amennyi ellepi, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük, és kicsontozzuk. Az... Tovább »

Kenyérben sült csülök recepthez fűződő történet, jótanács

A csülök főzőlevét véletlen se öntsük ki! Nagyszerű például lencse- vagy sárgaborsófőzelékhez, bableveshez. Ha nem használjuk el azonnal, töltsük műanyag flakonba, és fagyasszuk le.

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Kéknyelű - száraz

Aranymetszés Badacsonyi Kéknyelű - száraz

intenzív, üde, déligyümölcsökre, grapefruitra, banánra emlékeztető illat;
gyümölcsös, fanyar földíz némi fűszerességgel

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Kéknyelűnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. A Kéknyelű a történelmi magyar borkultúra egyik legfontosabb bora; ősi magyar fajta, csak a Balaton-felvidéken honos. 1985-ben a nagyobb ültetvények kifagytak, ezért az utolsó két évtizedben ismertsége visszaesett. Az újratelepítést követően a legnagyobb - 23 hektáros - ültetvénnyel családunk rendelkezik. Nehezen termeszthető, érzékeny fajta, de megéri a fáradtságot. Van fajta, melyet intenzív illatáért, van, amit szép saváért vagy robosztus testéért szeretünk. Szerintem egyetlen olyan van, amely mindhárom szempontból kiemelkedő: a Badacsonyi Kéknyelű. Illata intenzív, üde, déligyümölcsökre, grapefruitra, banánra emlékeztet; a gyümölcsös, fűszeres jelleg érdekesen párosul a fanyar földízekkel, élénk savakkal és az alkohol tüzességével. Fogyasztását 16 °C- ra hűtve bármilyen ételhez, hosszú éjszakai beszélgetésekhez ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Kenyérben sült csülök recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *