Isteni szelet recept

Isteni szelet recept

Elkészítés módja

A tojássárgáját a porcukorral apránként hozzáadagolva a vizet kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük. (180 fok, 20 perc) A krémhez a tejben a pudingport,... Tovább »

Isteni szelet recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Rozé - édes

Rozé - édes

Igazi ritkaság

- A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a:http://vargabor.hu/boraink/osszes-bor/1 linkre kattintva.
 

Isteni szelet recept - 2 hozzászólás

 1. Vassné Edit
  Vassné Edit #10053 2017. 10. 18. 21:37 Válasz a #10051. hozzászólásra Válasz

  Sajnos nem tudom én itt kijavítani.
  Talán az oldal üzemeltetője javítani fogja,hogy apránként adjuk hozzá a vizet.
  Köszönöm az észrevételt.

 2. Gibrok
  Gibrok #10051 2017. 09. 29. 08:04 Válasz

  Kedves Edit!
  A tészta hozzávalóinál nem irtad le az összeállitási sorrendet.Azért azt tudni kell hogy vannak akik még nem készitettek ilyen jellegű tésztát,és képzeld el,ha a 10 kanál forró vizet a tojással kezdi el adagolni. kérlek javitsd a receptedet. Üdv.a séf.

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *