Gyümölcsös, joghurtos kocka recept

Gyümölcsös, joghurtos kocka recept

Elkészítés módja

Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A gyümölcsöt elosztjuk az alján. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagyunk a krémhez.) Betesszük a fagyasztóba, így gyorsan megdermed. A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük a joghurttal, cukorral, a citrom levével, majd tovább verjük az 1 dl zselatinnal is. Ha elkészült betesszük a hűtőbe. Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük keverő géppel, kb. 8-10 perc alatt. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztamasszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk belőlük egy nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük és lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercsek egyikét felszeleteljük és a megdermedt gyümölcskocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk és ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakva egy kicsit rányomkodjuk. Betesszük a fagyasztóba kb 1 órára. Az idő letelte után egy tálcára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla és kockákra szeleteljük. Bármely gyümölccsel elkészíthető az ahhoz illő joghurttal.

Gyümölcsös, joghurtos kocka recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Rozé - édes

Rozé - édes

Igazi ritkaság

- A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Gyümölcsös, joghurtos kocka recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *