Gombás pincepörköltleves csülökből recept

Gombás pincepörköltleves csülökből recept

Elkészítés módja

Már előző nap megfőzzük a füstölt csülköt, így gyorsabban elkészül az ebéd. Egy magas falú edényben zsiradékot hevítünk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát lepirítjuk rajta. Közben a... Tovább »

Gombás pincepörköltleves csülökből recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Aranymetszés Balatoni Irsai Olivér - száraz

Aranymetszés Balatoni Irsai Olivér - száraz

illata muskotályos és igen erőteljes, íze alapvetően gyümölcsös,
citrusokat, grapefruitot fedezhetünk fel

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. Az Irsainál talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. Az Irsai Olivér magyar nemesítésű fajta, a muskotály körbe tartozik. Szép és rendkívül intenzív illata miatt régóta egyik legsikeresebb exportfajtánk. Hazai elterjedését gátolta, hogy a magyar fogyasztó komplexebb ízvilágú, testesebb fehérborokhoz szokott. Ezzel a borral szeretnénk bebizonyítani, hogy az Irsai Olivér alacsony tőketerheléssel, gazdag talajon ízvilágban és testben is erőteljes, nagy bort ad. Színe halványsárga, illata muskotályos és igen erőteljes, íze alapvetően gyümölcsös, citrusokat, grapefruitot fedezhetünk fel, mégis testes, kerek, határozott savgerincű, hosszú lecsengésű bort kóstolhatunk. Fogyasztását 16˚C-ra hűtve elsősorban aperitifként levesekhez, vagy szárnyasokhoz ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Gombás pincepörköltleves csülökből recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *