Gölödinleves recept

Gölödinleves recept

Elkészítés módja

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félre tesszük. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk és 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leveskockát, paprikakrémet és az ételízesítőt. Sózzuk, borsozzuk. A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, majd amikor megpuhultak a zöldségek, a gombócokat belefőzzük. Amikor feljönnek a gombócok a leves tetejére, 2-3 perc múlva kész. Finom és gyors leves.

Gölödinleves recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő  - száraz

Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő - száraz

badacsonyi ízbomba, rózsaillat és ásványosság

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Rózsakőnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az alkohol és a savgerinc, a fajta és a terroir között. Ez a bor a fajta és a terroir nagy találkozása. Ötvözi a Kéknyelűt és a Budai zöld keresztezési partnerek nemes tulajdonságait, de szülőinél és minden más fajtánál is erőteljesebben hozza a Balaton-felvidék minerális jellegét. Mély sárga színe teljes érlelésű szőlőre utal, diszkrét, sárgarózsára emlékeztető illata pedig egy ízbombát vezet be, amelyben az ásványos földízek uralkodását jól tartja egyensúlyban a magas alkohol és savtartalom. Neve szerencsés módon utal jellegzetes illatára és ízére, illetve a híres badacsonyi bazalttömbre, a Rózsakőre, amelyen ha szerelmes párok csókot váltanak, a legenda szerint 1 éven belül eljegyzik egymást. Fogyasztását 16 °C-on, fűszeres ételekhez, magányos elmélkedésekhez és különleges testessége miatt vörös húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Gölödinleves recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *