Gesztenyés-meggyes spekulatius golyók recept

Gesztenyés-meggyes spekulatius golyók recept

Elkészítés módja

1. A kekszet ledaráljuk és egy keverőtálba öntjük és hozzákeverjük a gesztenyemasszát.
2. A meggylét 1 dkg kukoricakeményítővel simára keverjük, majd egy lábasban, állandó kevergetés mellett, besűrítjük. Hozzákanalazzuk a keksz-gesztenye kombóhoz és az egészet jól összegyúrjuk.
3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, a közepébe helyezünk 1 db meggyet, majd bebugyoláljuk és végül a két tenyerünk között golyóvá formázzuk.
4. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat. Megmártjuk benne a sütiket és végül dekoráljuk.
5. Hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg a csoki ropogós lesz.

Gesztenyés-meggyes spekulatius golyók recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Rozé - édes

Rozé - édes

Igazi ritkaság

- A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Gesztenyés-meggyes spekulatius golyók recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *