Fűszeres lazac cukkiniköntösben recept

Fűszeres lazac cukkiniköntösben recept

Elkészítés módja

1. A halszeleteket a méz és mustár keverékével bedörzsöljük és a fűszerkeverékkel behintjük. A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában 2 mm vastagon felszeleteljük. (Ez a fázis... Tovább »

Fűszeres lazac cukkiniköntösben recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Rozé - félszáraz

Rozé - félszáraz

friss szőlőízek, epres, málnás érzetek

A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Fűszeres lazac cukkiniköntösben recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #10060 2018. 01. 02. 19:09 Válasz a #10059. hozzászólásra Válasz

    Köszönjük a visszajelzést.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10059 2017. 12. 30. 19:10 Válasz

    Istenien néz ki!

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *