Fordított buborékpizza recept

Fordított buborékpizza recept

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket.
2. A tejet langyosra melegítjük a cukorral együtt. Levéve a tűzről belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg habos lesz. Ekkor hozzáöntjük a liszthez.
3. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen. 10 percig dagasztjuk.
4. Konyharuhával lefedve, 40-50 percig meleg helyen kelesztjük.
5. A sütőforma "buborékait" vajjal kikenjük.
6. A tésztából akkor a golyókat formálunk, hogy kényelmesen elférjenek a sütőforma mélyedéseiben. Megtöltjük a formát és 20 percig hagyjuk, hogy megduzzadjanak.
7. Egy keverőtálba felkarikázzuk az olívabogyót. Hozzákockázzuk a sonkát. Beletesszük a sót, az Erős Pistát, a sűrített paradicsomot és a zabpelyhet. Beleütjük a két tojást és az egészet jól elkeverjük.
8. Mivel a forma szilikonos, mielőtt a többi alapanyagot beletennénk, egy masszívabb tepsibe helyezzük.
9. A golyók tetejére egyenletesen elosztjuk a reszelt sajtot, majd a tetejére szintén egyenletesen elosztva, rákanalazzuk a sonkás masszát.
10. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből várunk kb. 5 percet, majd a tetejére borítunk egy tányért és óvatosan megfordítjuk. (Használjunk kesztyűt, mert még meleg!) Tetszőlegesen kockára, csíkokra, tortaszeletekre vágjuk.

Fordított buborékpizza recepthez fűződő történet, jótanács

Ehhez a recepthez szükség van egy "Bubble" sütőformára.

Borajánló

Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő  - száraz

Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő - száraz

badacsonyi ízbomba, rózsaillat és ásványosság

Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Rózsakőnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az alkohol és a savgerinc, a fajta és a terroir között. Ez a bor a fajta és a terroir nagy találkozása. Ötvözi a Kéknyelűt és a Budai zöld keresztezési partnerek nemes tulajdonságait, de szülőinél és minden más fajtánál is erőteljesebben hozza a Balaton-felvidék minerális jellegét. Mély sárga színe teljes érlelésű szőlőre utal, diszkrét, sárgarózsára emlékeztető illata pedig egy ízbombát vezet be, amelyben az ásványos földízek uralkodását jól tartja egyensúlyban a magas alkohol és savtartalom. Neve szerencsés módon utal jellegzetes illatára és ízére, illetve a híres badacsonyi bazalttömbre, a Rózsakőre, amelyen ha szerelmes párok csókot váltanak, a legenda szerint 1 éven belül eljegyzik egymást. Fogyasztását 16 °C-on, fűszeres ételekhez, magányos elmélkedésekhez és különleges testessége miatt vörös húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Fordított buborékpizza recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *