Fehérerdő piskótagolyó recept

Fehérerdő piskótagolyó recept

Elkészítés módja

1. A piskótát megsütjük és megfőzzük a krémet. A befőttmeggyet leturmixoljuk és lábasba öntjük. Hozzáadjuk a meggylét és a keményítőt és simára keverjük. Beletördeljük a csokoládét és közepes lángon, állandóan kevergetve, besűrítjük és hagyjuk kihűlni.
2. A piskótát egy keverőtálba morzsoljuk. Kanalanként hozzákeverjük a krémet és formázható tésztává gyúrjuk. (Nem biztos, hogy az egészre szükség lesz, így figyeljünk, nehogy túl ragacsos legyen a tészta!)
3. Lecsippentünk egy darabka tésztát, kilapogatjuk és a közepébe 1 db meggyet teszünk, majd bebugyoláljuk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
4. Felverjük a habot, bevonjuk vele a sütigolyókat. Befőttmeggy és fehér csokoládédarabokkal dekoráljuk.

Fehérerdő piskótagolyó recepthez fűződő történet, jótanács

A Feketeerdő-torta fehér (havas) sütigolyó változata.

Borajánló

Rozé - édes

Rozé - édes

Igazi ritkaság

- A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Fehérerdő piskótagolyó recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *