Dán briós, diós mogyorókrémmel töltve

Dán briós, diós mogyorókrémmel töltve recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  5 dkg friss élesztő
•  10 dkg cukor
•  2 tojássárga
•  2.5 dl tej
•  10 dkg vaj
•  csipet só
•  1 teáskanál rumesszencia
A töltelékhez:
•  10 dkg darált dió
•  4 evőkanál mogyorókrém
•  3 evőkanál tejszín
A kenéshez:
•  1 tojássárga
•  1 evőkanál tej

Elkészítés módja

1. Egy deci langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefedjük és langyos helyre tesszük.

2. A lisztet dagasztó tálba szórjuk, közepébe kis fészket formálunk, beleütjük a tojássárgákat és egy kicsit elkavarjuk a körülötte levő liszttel.

3. Ráöntjük a felfutott élesztőt, majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk.

4. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

5. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléknek valót, amihez a mogyorókrémet elkeverjük a darált dióval. (Nekem túl sűrűnek tűnt, és ezért tettem bele még 3 evőkanál tejszínt.)

6. Ezután a megkelt tésztát a munkafelületre borítjuk (nem szükséges, hogy lisztezett legyen, mert nem ragad a tészta), enyhén átgyúrjuk, majd 16 egyenlő részre osztjuk.

7. Ha megvagyunk a tészta feldarabolásával, akkor mindegyik darabot ellapítjuk az ujjainkkal, majd a közepébe teszünk 1-1 teáskanálnyi diós tölteléket. Becsomagoljuk és gombóccá formáljuk őket.

8. Amint az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra megnyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle nyújtás közben.

9. Derelyevágóval vagy pizzavágóval, 5 hosszanti csíkot vágunk belőle, a végeit egyben hagyva. A végeit megfogjuk, és ellentétes irányba megcsavarjuk, hogy egy spirál jellegű rudacskát kapjunk. Ezután csiga alakba felcsavarjuk, és a muffin sütő tepsi mélyedéseiben levő papírkosárkákba tesszük.

10. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, majd a tejjel elkevert tojássárgával lekenjük és 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt.

Önmagában, vagy porcukorral enyhén megszórva tálaljuk, egy finom tejeskávé mellé. :)

A leírásban szereplő Dán briós, diós mogyorókrémmel töltve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bróis) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.