Chia magos-mákos, citrus gyümölcsös keksz recept

Chia magos-mákos, citrus gyümölcsös keksz recept

Elkészítés módja

Melegítsük elő a sütőt 160°C -ra. Készítsük elő a tepsiket, fedjük be zsírpapírral. Dolgozzuk össze a vajat a cukorral, jó habosra. Adjuk hozzá a tojást és keverjük azzal is simára. Adjuk hozzá a... Tovább »

Chia magos-mákos, citrus gyümölcsös keksz recepthez fűződő történet, jótanács

Sajnos nagyon szeretem az édességet. De hogy lehetne úgy mázsaszámra falni, hogy ne hízzak tőle ennek a titkára szerettem volna rájönni. És mintha spanyol barátnőm kitalálta volna a gondolataimat, éppen aznap meglepett egy doboz ún. citrus gyümölcs kosárral. Volt benne grapefruit, narancs, citrom. Ez adta az ötletet, hogy beledolgozzam, persze csak lé formájában, valamilyen kekszbe. Mivel imádom a mákot, meg a chia magot is, így mindkettő belekerült. Hogy őszinte legyek kissé izgatott voltam, hogy mi “sül” ki belőle, mert a google-n keresve alig találtam olyan receptet, ami grapefruittal készült volna. Meg kell, hogy mondjam én sem rajongok érte, de akkor is furcsának találtam hiányát a mai internetes világban. Nos, a kekszről annyit, hogy a végeredmény szuper finom lett. Mivel nem tudtuk az egészet felfalni, így egy légmentesen záró dobozba tettem és láss csodát még egy hét múlva is szenzációs maradt. (Szintén jó ötlet, ha a kész tésztából kis golyócskákat formálunk és lefagyasztjuk és egy másik alkalommal sütjük ki). A chia tulajdonképpen láthatatlan marad benne, de a mák istenien ropog a fogunk alatt.

Borajánló

Royal Olaszrizling Késői Szüret - édes

Royal Olaszrizling Késői Szüret - édes

mézes íze, az alkohol által feltüzelve minden kóstoláskor
más és más bonyolult ízkombinációt hoz létre

Gratulálok ehhez a választáshoz! Ön vagy szakértő, vagy vállalkozó egyéniség, hiszen csak kevesen tudják, hogy a rizlingek édesen is a Balaton-felvidék nagy klasszikusai közé tartoznak. A kései szüretelés következtében a cukor, az ízek és illatok koncentrálódnak, és új minőségben forrnak össze a borban. Az erőteljes savgerinc, a kesernyés mineráliák, a szőlőcukor mézes íze, az alkohol által feltüzelve minden kóstoláskor más és más bonyolult ízkombinációt hoz létre. Fogyasztását fűszeres, nehéz ételekhez, az étkezés csúcspontjához, az élet nagy eseményeihez 14 oC-ra hűtve ajánlom Önnek. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Chia magos-mákos, citrus gyümölcsös keksz recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *