Buborékfasírt olívabogyóval töltve recept

Buborékfasírt olívabogyóval töltve recept

Elkészítés módja

1. Az olívabogyót leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. A sütőformát egy masszívabb tepsibe helyezzük és kikenjük a mélyedéseit vajjal vagy olajjal.
3. Meggyúrjuk a fasírtot. Egy keveset lecsippentünk belőle és fészekformára kibéleljük vele a buborékokat. A közepe üres marad, ebbe fogjuk beletenni az olívabogyókat.
4. A olívabogyókat belehelyezzük a mélyedés közepére. A maradék húst egyenletesen eloszlatjuk a formában.
5. 180 fokon 25 percig sütjük. Krumplipürével, vagy salátával tálaljuk.

Buborékfasírt olívabogyóval töltve recepthez fűződő történet, jótanács

A recept elkészítéséhez szükség van egy "Bubble" sütőformára.

Borajánló

Juhfark-Kéknyelű - száraz

Juhfark-Kéknyelű - száraz

szőlővirágos, zöldfűszeres illat, ásványos ízvilág

A bortermelő munkájának egyik legfontosabb és legszebb része a különböző fajták házasítása. Erre utal a népi bölcsesség, hogy az a jó borász, aki jobb bort tud felhozni a pincénkből, mint ami ott volt. A Juhfark és a Kéknyelű házasításával reményeim szerint mi is jól vizsgázunk. Két karakterében nagyon hasonló tradicionális „férfibor” találkozik, amelyek jól harmonizálnak és szépen egészítik ki egymást. A Balaton-felvidék két ősi tájfajtája, amelyek máshol nem találhatók és érdekes módon mindkettő a szőlőtőke fizikai megjelenéséről kapta nevét; a Juhfark, vagy ahogy Jókai írt róla a „Juhfarkú”, a fürtje formájáról, a Kéknyelű a levélnyél elszíneződéséről. Amilyen szépen összecseng a két név fülünkben, olyan szépen találkozik a két bor illatában és ízében. Illatában a Juhfarkúra jellemző szőlővirágot és zöldfűszereket fedezhetjük fel. Ízében a Kéknyelű sajátosságai jellemzik a bort, az ásványosság, a robosztusság, a játékos tüzesség, utóízében mandulás kesernye. Fogyasztását 14 oC-on, fehér húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Buborékfasírt olívabogyóval töltve recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *