Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recept

Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recept

Elkészítés módja

1. Keressünk, szép, éppen csak kinyílt, rovarmentes, egészséges bodzavirágokat, amelyeket kb. 10 cm-es “nyéllel” szedjünk-vágjunk le az ágakról, és lehetőleg frissen, minél hamarabb használjuk fel.... Tovább »

Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recepthez fűződő történet, jótanács

Készíthetünk mascarpone krémes cupcaket is és annak a tetejére helyezve kínálhatjuk a palacsintatésztában sült bodzavirágokat. A mascarpone krémhez szükséges: 25 dkg Mascarpone, fél citrom leve és héja, 12.5 dkg egyéb, mondjuk Philadelphia krémsajt/vagy habbá vert tejszín, porcukor, 2 evőkanál bodzaszörp. Mindent keverjünk össze, verjük fel a tejszínt kemény habbá, ízesítsük a 2 evőkanál bodzaszörppel és citromlével.

Borajánló

Gyöngyöző Illatos Fehér - száraz

Gyöngyöző Illatos Fehér - száraz

a borászok üdítője

Üdv! Bocsánat a szokatlan megszólításért „Kedves Vásárlónk”, de ehhez a borhoz elkél egy kis lazaság. Nekünk bortermelőknek jó látni, mikor a fogyasztók kóstolásában a tudatosság társul a lelki emelkedettséggel, és a „boretikett” ismeretével. A gyöngyözőbornál azonban nyugodtan elengedhetjük egy kicsit magunkat. Itt nem kell dugót húzni, illatolni, gondosan poharat választani, azt jól tartani. Ha tudunk valakinek koccintás közben a szemébe nézni, az itt sem árt, de egyedül is élvezhetjük a bor játékosságát. Mert ez a lényeg. A Gyöngyöző a gyümölcsre jellemző illatoknak és ízeknek szénsav által felfokozott játéka, ahogy a fiaim mondják a borászok üdítője. De tágítsuk a kört, legyen a gyöngyözőbor a borivók üdítője. A játékban persze nem ismerünk tréfát. A gyöngyözőbor nem véletlenül korunk gyermeke, megszületéséhez a borkészítés legutóbbi években elért szakmai színvonalára volt szükség. Fogyasztásakor szakítsunk a hagyományokkal, egyszerűen csak élvezzük amit a bor nyújtani tud nekünk! 5 Cº-ra hűtve ajánljuk! Szén-dioxid hozzáadásával készült. Kedves egészségére!


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *