Békebeli puncs-szelet recept

Békebeli puncs-szelet recept

Elkészítés módja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és az egyik felet szintén elfelezzük. Egy 22×34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk és az egyik lapot rányújtjuk. Kb. 10 perc alatt világosra sütjük 190 fokra előmelegített sütőben. A másik lapot is ugyanígy kisütjük. Miután kihűlt, a tésztát a papírral együtt leemeljük és megvárjuk amíg teljesen kihűl, mert különben összetörik. A megmaradt tésztát kinyújtjuk és egy nagyobb tepsiben megsütjük. (Nem baj, ha megtörik a tészta, mert tördelve használjuk fel a későbbiekben.) Elkészítjük a tölteléket. A vizet felforraljuk a cukorral, langyosra hűtjük, majd a darabokra tört tésztára ráöntjük és végül hozzákeverjük a darált diót, kakaóport és a rumaromát. Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és végül tészta. Miután összeállítottuk a tésztát, egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk. Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított lekvárral lekenjük. A tojásfehérjét a porcukorral, szörppel elkezdjük verni, majd vízgőz fölé tesszük, hozzákeverjük a puncspudingot és a vajat. Addig keverjük, míg jól be nem sűrűsödik. Ezek után a tészta tetejére csurgatjuk. (Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt és késsel ne kenjük, mert maszatos lesz.)

Békebeli puncs-szelet recepthez fűződő történet, jótanács

-

Borajánló

Rozé - édes

Rozé - édes

Igazi ritkaság

- A rozé borról egy beszélgetés jut eszembe, amelynek évekkel ezelőtt a fültanúja voltam. Tizenéves, de már borivó korban lévő fiaim kínálják barátaikat. „Bort hozhatunk?” „Köszönjük nem.” „Rozét?” „Azt igen.” Fiatalság – bolondság! De jó bolondság, a tévedésben ugyanis lényeges a felismerés, hogy a rozéval új minőség jelent meg a borok között, ami jobban különbözik a fehér és a vörös boroktól, mint azok egymástól. Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, amelyek vörösborban csak hosszabb érlelés útján keletkezhetnek. A rozé a modern idők gyermeke, nincs tradíciója, de nagy jövő áll előtte. Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás. Kedves egészségére!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, úgy kérjük tekintse meg aktuális
ajánlatunkat a: http://vargabor.hu/#borvalogatas linkre kattintva.
 

Békebeli puncs-szelet recept - 0 hozzászólás

Hozzászólás írása

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned *