Barackos palacsinta

Barackos palacsinta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  20 dkg (kb.10 evőkanál) finomliszt még jobb ha a fele rétesliszt; de részben vagy egészben Graham-liszt illetve zabpehelyliszt is lehet
•  2 tojás
•  3 dl tej
•  1.5 dl szódavíz vagy ásványvíz (víz is lehet)
•  csipetnyi só
•  3 evőkanál olaj
a sütéshez:
•  kb.4 evőkanál olaj
a töltelékhez:
•  10 dkg vaj
•  4 evőkanál cukor
•  20 dkg őszibarack befőtt
•  őrölt fahéj

Elkészítés módja

1. A lisztet tálba szitáljuk, a tojásokat beleütjük, majd a tejjel simára keverjük (a tejre érzékenyek szódavizet használhatnak helyette). Csak ezután hígítjuk a szódavízzel, különben csomós lesz. Ha mégis így járunk, szűrjük át. Ezután megsózzuk, az olajat is beleöntjük, 15 percig pihentetjük.

2. A sütéshez való olajból egy evőkanálnyit a palacsintasütőbe (lehetőleg teflonbevonatú legyen) töltünk, és jól megforrósítjuk. Ezután visszaöntjük a többihez, a forró serpenyőbe pedig egy kis merőkanálnyi masszát csorgatunk, közben körkörösen mozgatjuk, így a tészta egyenletesen elterül benne.

3. Újra a tűzre tesszük, és a közepesnél valamivel erősebb lángon a palacsinta alsó oldalát megsütjük. Ez jó 1 perc. A sülést úgy ellenőrizhetjük, hogy széles falapáttal a palacsinta szélét felhajtjuk, illetve a serpenyőt megrázzuk. Ha a palacsinta a palacsintasütőben könnyedén csúszkál, akkor jó.

4. Ekkor a falapátot teljesen alácsúsztatjuk, és a palacsintát megfordítjuk. A bátrabbak úgy is megfordíthatják, hogy a serpenyő elejére csúsztatják, majd egy felfelé irányuló hirtelen mozdulattal a levegőbe dobva a másik oldalára fordítják, és a serpenyővel elkapják. Ez a művelet némi gyakorlatot igényel.

5. A palacsinta másik oldala hamarabb, fél perc alatt megsül. A kész palacsintát ¬ ami akkor jó, ha papírvékonyságú ¬ tányérra csúsztatjuk. A sütést ugyanígy folytatjuk, vagyis olajat forrósítunk a serpenyőben, kiöntjük belőle (kenőtollal is kikenhetjük), a masszát beleöntjük. A kész palacsintát a másik tetejére csúsztatjuk.

6. A töltelékhez a vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a cukrot megkaramelizáljuk rajta, majd a kis kockákra vágott barackot rádobjuk. Átforrósítjuk, csipetnyi fahéjjal ízesítjük.

Tálaláskor a palacsintákat a karamelles barackkal megtöltjük, háromszögre hajtjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

A leírásban szereplő Barackos palacsinta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.